2011. november 18., péntek

Tovább is van mondjam még?!

A válasz megvárása nélkül is mondom. :)
Mert persze ha egyszer elkezdem, nem tudom abbahagyni a varrást! ;)

A régóta tervezett irattartóknak is most érkeztek az anyagok. A gyerekek orvosi kiskönyve és mindenféle lelete megérdemelte, hogy végre ne csak félmegoldásos mappájuk legyen.

Kis középsőé készült el elsőnek. Neki nem ez az anyag volt a szíve vágya, de sajnos a "bagolyóós" kedvencéről lecsúsztam, végül azonban csak találtunk olyat, amint van bagoly és még mi minden más... :) A matrjoska baba is nagyon ő. :) Imádja szétszedni és összerakni őket. "Anyuka hasába megy a baba." :) És ott van még a gomba, a leendő majdnem jele... :)

És mivel ma az oviban Alma-bál volt, ahová persze kistesók is hivatalosak voltak, és ahová a belépő piros felső volt, a kissé kopottas, foltos egyetlen piros pólóját is felturbóztuk kicsit.

 Most viszont megyek beteget ápolni és sűrű imákat mormolni, hogy a 3 hónapos ne kapja el a legnagyobb hasmenős - hányós nyavalyáját, ami az almabálból hazaérve tört ki rajta... :(:(:(:( 

6 megjegyzés:

  1. Annyira nagyon szépek, de bevallom, hogy az első gondolatom ez volt: Ilyen anyag KELL nekeeeeeeeeem! :)

    VálaszTörlés
  2. Itt megtalálod: http://fabtextil.hu/spd/60048-6/Matrjoska_baba_mintas_Tel
    :) ;)

    VálaszTörlés
  3. Nekem is az volt az első gondolatom, hogy nekem ilyen anyag és mappatartó tok KELL! AKAROM! :):):)

    Aztán rájöttem, hogy FIAM van.:) De szuper a mappatartó, mert mi már a másodikat használjuk a papír mappából.

    Harmadikként pedig megfordult a fejemben, hogy miként szállt a bagoly a pulcsira. Ádinak is vannak pólói, amiről lekopott a kiskutya, amúgy más baja nincs. Olyan a bagoly mintha vasalva lenne. Gyönyörű. Ügyes vagy nagyon. :)

    VálaszTörlés
  4. Szia! Nagyon tetszik a blogod, még most ismerkedem vele(d). :) A baglyos irattartó is Tilda? Hol találom a szabásmintát? Ha saját, akkor nem akarod közkinccsé tenni (akár térítés ellenében?)? Vagy csak én vagyok béna, és nem találom a tutorialt?

    VálaszTörlés
  5. Barbus: vasalva van! Kétoldalas ragasztós közbéléssel vagy mi a szösz a neve és utána van felvarrva.

    Regina, nem ez nem tilda! Nem készült tutorial, de végtelen egyszerű, én találtam ki. A teljes méretet egyben kivágtam bélésből, vatelinből, színanyagból, ez egy akkora téglalap, ami kényelmesen átéri az iratokat körbe, majd a két végébe belevarrtam a zipzárt, így végül egy hengerpalást alakú csövem lett, ezt levasaltam, letűztem úgy, hogy a cipzár ne a tetjén legyen, hanem elől kicsit, majd a ferdepántokkal összevarrtam a két oldalát. És már kész is. :)

    VálaszTörlés