2012. március 6., kedd

Bagolyó

Kisebbik lánykánk bagoly mániában szenved egy ideje.
Én pedig szoktam rátenni egy lapáttal a dologra, mert szerintem nagyon illik hozzá ez a kis karakter. :) Így aztán van baglyos pólója, baglyos kiűzője, bagylos tasakja és ki tudja mi még. :)

Ezek után persze nem nagyon lepett meg, mikor kitaláltam, hogy varrok nekik hátizsákot és megkérdeztem, hogy milyen anyagot szeretne, rávágta, hogy baglyost. :) De a baglyos sajnos kifogyott, így kitaláltam, hogy akkor csinálok bagoly alakút.
Ez volt valamikor Karácsony előtt. Féltem tőle rendesen... Saját szabásminta, saját tervek... És húztam az időt.
Most, hogy közelednek a tavaszi kirándulások, ahová kulacs, rongyi és minimum egy kedvenc nélkül nem lehet elindulni, elszántam magam. Választottak a lányok anyagot maguknak, én pedig remegő ollóval belevágtam.

Az eredmény?
Cseppet sem tökéletes, ám a tulajdonosnak óriási örömet okozó, felismerhető, funkcióját remekül ellátó bagoly hátizsák!! :) Íme:


Az anyag Amy Butler nevével fémjelzett csoda. :) Nekem nagyon régóta tetszik és igazán meglepett, hogy Léna ezt választotta a webshopból, de eltökélt volt. Sem ő, sem én nem bántuk meg! :) Kicsit csajosítottam a pöttyös rózsaszínnel a kékes árnyalaton és kapott masnit is a "hajába" bagolymama. Kicsinye Viktu keze munkáját dícséri. A pántja pedig... Égen földön nem kaptam hozzá illő színű pántot, így kitaláltam, hogy egy semleges szürke színűre varrok szalagot, azzal fogom a táskához igazítani. Imádom!!

Nagyon nehéz volt az extrém vastag vatelinnel dolgozni, de kellett a tartás miatt, ahogy az alul körbefutó táskamerevítő is, ami nem kis fejtörést okozott. De végül csak elkészült... :)

És hogy miért bagolyó a cím? Mert Lénám így mondja a baglyot. :))

3 megjegyzés:

  1. Dóri, profi vagy! Fantasztikus ez a baglyos hátizsák! Nálatok is 24 óra egy nap? Mikor van időd erre?:D Pusz!

    VálaszTörlés
  2. A profitól távol állok sajnos, de azért köszi. :))
    Elmeséljem hány napig készült?? :) Egy napnyi szabadidő volt csak az előlap, egy másik a többi rész összeállítása és még kettő a teljes elkészülésig. :)

    VálaszTörlés
  3. http://zemphira.blogspot.com/2010/06/owls-owls-and-more-owls.html

    Találtam és eszembe jutott, hogy itt van egy bagolyimádó kisleány. Noémi

    VálaszTörlés