2013. március 16., szombat

A hogyan

Többen kérdezték már tőlem, hogy de mégis hogy a csudába fog neki az ember a horgolásnak, ha soha életében egyetlen hurkon sem húzott még át horgolótűvel fonalat. 

Sajnos egyetlen nagyon egyszerű receptem nincs, de annyi biztos, hogy mindent a netről tanultam. Persze néha eszembe jutott, hogy ha most itt ülne mellettem valaki, aki tud horgolni, az biztos tizedére csökkentené a  tanulóidőt, de végül csak megküzdöttem -eddig- mindennel, amire szükségem volt.

 Az egészet a Barka horgolósuliban kezdtem. Aztán az ott található horgoló szótárral mentem tovább (fent, jobb oldalon a hasznos címszó alatt találod!). Ez alapján kerestem videókat a you tube-on ha nem ment valami.
Vannak olyan oldalak, mint például ez, ahol össze van gyűjtve jó pár hasznos video, ezeket is érdemes böngészni.

A mintákat a Pinteresten, Ravelry-n és a Google barátunk oldalain kerestem. Már egyszerű alap öltésekkel is sokmindent meg lehet csinálni, ami nagyon nagy lendületet ad a továbbiakhoz!

Aki kedvet érez magában, az fogjon hozzá bátran! Gyorsan lehet sikereket elérni és ha az ember egyszer belejön... ;)

Hogy mennyire egyszerű? A még nem egészen 6 éves lányom röpke 5 perc alatt megtanult láncszemet készíteni és akkora kukacot készített pár perc alatt, hogy az már inkább kígyó volt. Egy rövidpálcát is készített egyedül, de addigra elfáradt és feladta. :)

Szoncsi és a horgolás :))

6 megjegyzés:

  1. Nagyon szívesen. :) Remélem legalább egy picit segítettem!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm!

    Nekem is te adtad meg a végső lökést, amikor láttam, hogy milyen csodás dolgokat tudsz készíteni.
    Már régóta fontolgattam, de mikor sorra jöttek a posztok tőled, pár napra rá elmentem és megvettem életem első horgolótűjét és fonalát.
    Én is a Barkafonalnál tanulgatok és bár még csak a 4. leckénél tartok nagyon imádom! :)

    VálaszTörlés
  3. Jajj Timi, de jó volt ezt olvasni! Nagyon örülök. Máris megérte újranyitni a blogot. :))
    Hajrá! :) Csodaszép lánykáid biztosan értékelni fogják! :))

    VálaszTörlés
  4. Beallok a sorba, nekem is Te adtad meg a vegsö lökest:) Alig egy hete csak pislogtam, hogy mennyi gyönyörü alkotassal tertel vissza, ma pedig elökaptam a Nagymamam horgolotüit es a ket eve vasarolt fonalakat. Jelenleg itt ülök az elsö nagyi negyzet felett, amit legalabb negy you tube videobol hoztam össze:) Nagyon nagyon köszönöm!!!

    VálaszTörlés