2013. február 28., csütörtök

Nagy levegő

ÉS akkor most nagy levegőt veszek és megpróbálom a lehetetlent. Rettentően elhanyagoltam a blogot, és a legutóbbi jelentkezésem óta már magam is elfelejtettem egy csomó dolgot ami a kezeim közül kikerült. Mert nem az alkotás hiánya volt az, ami miatt nem írtam, hanem... szóval... igen... a lustaság.

Mert mióta rákattantam a Pinterest-re, állandóan tele az agyam tennivalóval. Nap mint nap találok valamit, amit muszáj lenne megcsinálni. Jó pár ötlet meg is valósul a kitűzgélt dolgok közül, de azt hiszem még mindig többségben vannak azok, amik várják a sorukat. 

A teljesség igénye nélkül jöjjön néhány eddig nem mutatott, de elkészült varromány.

Először is jöjjön a konyha.
Készült egy üzenőtábla régi fali irótáblából, ami annyira megkopott, hogy már letörölhetetlen volt róla a filc. Kapott vatelint és anyagot, némi szalaggal. Nagyon szeretem!
A konyhai törölköző is annyira bevált, hogy már kettő van, hogy legyen váltás. Konyharuhának nem praktikus ez a felkötözött megoldás, de törölközőnek kiváló. Egyszerű egyszínű törölközőből készült. Leírása a pinterestről van. :)
A régi függönyömet érte némi baleset. Csupa sárga lett az alja. Nagy bajt nem csináltam belőle, levágtam és kiváló kupi-eltakaró függöny lett a gardróbban (erről nincs képem, de nem egy nagy valami. :) ) viszont az utolsó darab Rosali méteráruval egészen új hangulata lett a konyhának. :) Ha már hangulat, akkor muszáj megmutatnom a müzlis üvegeket. Nem varrás, semmi extra. Szalag és ragasztópisztoly (nem tudtam szép masnit kötni az üvegen, így körbetekertem szalaggal és a külön készült masnit ráragasztottam). Mégis nagyon sokat változtatott a hangulaton. 
én mini konyhám :)

Az előszoba is kapott új dekort. Lecseréltem a gardróbon a függönyt (itt sosem volt ajtó, de annyit megyünk ki s be, hogy nem is baj), a pad is új huzatot és új párnahuzatot kapott. Először a madaras készült, de túl nagy lett oda, így bekerült a fotelba. Hónapok óta használatban van, ezért már igen gyűrött, de a miénk! ;) ). Az előszoba és a konyha találkozásánál valaha ajtókeret volt (Ajtó soha. itt se.). mi kiszedettük, de a cső maradt (éljen a panel!) Ezt igyekszem mindig dekorálni valamivel, elvonva a figyelmet a randaságról. :) 

Előszoba
mindent képtelenség felsorolnom, de hogy ne csak lakáskiegészítők sorakozzanak itt, jöjjön egy kicsit aktuálisabb gyerekholmi.
Nálunk is volt farsang az oviban. Múlt héten. A lányok első - és egyben utolsó - közös farsangi bulija. A kicsim bagolymániás, mint az már többször kiderült, így nem volt nagy meglepetés, hogy szeretett volna bagolynak öltözni. Egy barna plüss melegítőfelsőt alakítottam át neki.
A nagylány pedig mindjárt hat éves és még sosem volt tündér vagy hercegnő, így ő sem lepett meg, hogy virágtündér jelmezt kért.
Ez sikerült:
bagoly és virágtündér jelmezek
Legközelebb a két új alkotós hobbimról szeretnék írni, remélem nem hónapok múlva... Addig pedig ki kellene lassan gondolnom valami új nevet a blognak a fejlécbe, mert már egy jó ideje nem csak Tilda, és most már nem is csak varrás lesz a posztok közt. Gondolkodom... gondolkodom... Majd jövök! :)

2 megjegyzés:

  1. Wow, wow és wow...
    Nem is tudtam eldönteni melyik bejegyzéshez írjak, mert csak ámultam és bámultam az újakat olvasva, a képeket nézegetve. Irigykedem, ügyes vagy!!! :))

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm! Köszönöm! Köszönöm! :) :))

    VálaszTörlés