2013. október 4., péntek

Ősziesítünk, téliesítünk

Volt nekünk két sapkánk még az előző posztban. Az egyik egy kicsit kicsi lett, a másik kicsit szúrós lett...
Azóta a sapik története folytatódott.
A szúrós sapiról kiderült, hogy a hivatalos neve "pilóta" sapka. No nem számomra volt ez újdonság, hanem kicsi fiam számára. És ha a repülőkhöz köze van, akkor már nem is szúrja annyira az arcát... ;)

A jelszó: PILÓTA! ;)
A másiknak pedig - bármennyire is tetszett mindenkinek - az első és egyben utolsó alkalommal, mikor Léna abban ment oviba, egészen biztosan eldőlt a sorsa: fejteni kell! Nem volt többé kérdés, ez tényleg kicsi. A képen szinte ki van engedve a csaj haja, nincs copf, ami feltolja, mégis egész úton húzogatta vagy ki volt a füle.


Mivel Léninek nagyon tetszett, ráadásul mindenki agyon dicsérte, így fájó szívvel vált meg tőle, de sokat segített az elválásban, hogy együtt fejtettük le és gombolyítottuk. :)) Számomra ez a kötés hátránya a horgolással szemben a sapiknál: Egy horgolt sapkát mennyire egyszerű lett volt megnövelni...
De nem szomorkodunk ám! Léni már korábban leadta a rendelést egy lila, vastag, meleg, téli sapkára (vajon tudat alatt a kabátja belseje miatt választotta ezt?! Nem tudom, de illeni fog hozzá ez kétségtelen! :) ) és megegyeztünk, hogy az majd ilyen lesz, most pedig inkább egy füles sapit szeretett volna. Így a sapi átalakult. 
Kitaláltam, hogy a napszemüvegtokom mintájával készítem, csak éppen sejtésem sem volt, hogyan kellene szaporítani az elején. Komoly küzdelem volt, de végül csak megoldotta a matekos agyam és onnantól már ment, mint a karikacsapás. Délután jött a próba, este a befejezés.
Nagyon tetszett a kötött masnis, de ha lehet, ez még inkább lénás lett és ezt is legalább annyian megdicsérték, mire az oviba értünk ma reggel, így erre is rettentő büszke a kisasszony én pedig egyenesen imádom őket együtt. :)

Szonja pedig a hét elején kapott sálat. Még a télvégi akcióban rendeltem a fonalat, azóta várja, hogy alakot öltsön. Kicsit féltem tőle, nagyon érdekes a struktúrája, de kár volt. Nagyon klassz lett horgolva! Szoncsi csak azt sajnálta, hogy nem vehette fel rögtön, de még a reggeli 10 fokban is erős túlzás lett volna. 
Nem úgy tegnap és ma, mikor sokaknak jégvakarás után indult csak a napjuk. Imádja! Léninek is kell majd valami hasonló, ugyanis ő a fő-fázós a családban, Szonja meg ebben úgy el tud bújni, hogy tuti nem fázik az orra hegye sem! :) EZ alapján a minta alapján készült lekicsinyítve persze gyerek méretre. :) A kezdő sor nagyon nagyon tetszik! Tuti minden körsálnál használni fogom, klassz rugalmas és nagyon szép!

Most pedig komoly válságban szenvedek. Fonalválságban. Beszerző körútra kellene mennem, mert sok a terv, de kevés a fonal. De a kedvenc fonalaim sorba mind megszűnnek. Nagyon szomorú vagyok miatt. :( Remélem azért jövő héten megtalálom az új kedvenceket!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése