2009. január 28., szerda

Csigapapa csigája

Háromtagú csigacsalád kész! :)
A Csigapapa csiga pasisabb, mint társai, amire nem csak a színei, de szerény "sminkje" is utal. :)
Szerintem jól mutatunk csigaformában. :D

2009. január 27., kedd

Csigamama Csigája

Nem bírtam sokáig tétlenül... :) Elkészült a Csigamama. :D

Mikor Szonja küzdött az anyagválasztással, tudtam, hogy amit nem választ a kettő közül, abból lesz az enyém. Így lettem én csíkos csiga. :)
A test is más anyagból készült, bár mivel nagyobb, most könnyebben boldogultam volna a pihe-puha művelúrral is, de így is jó persze!

Másodjára a csigahát rögzítésével is sokkal elégedettebb vagyok. A negyedik csiga már tökéletes lesz... :)

Csigapapa választ majd ma magának anyagot, így hamarosan elkészülhet az ő csigája is, Csigatesóé azonban még várat magára pár hetet, hogy a megfelelő anyagot választhassuk. ;)

Csigacsajom Csigája

Mikor megláttam a Tilda csigát, rögtön tudtam, hogy elsők közt kellene megvarrnom. Egy Csigacsaládnál ez logikus lenne... :)
De az Ünnepek közeledtek, az idő véges volt, így csak most kerülhetett sor rá. Az anyagokat természetesen Szonja választotta, hiszen neki készült. Nagyon nehezen tudott dönteni a csíkos és a pöttyös anyag közt. Szerintem jól választott! :)
A képeken nem igazán látszik, de világos rózsaszín alapon vannak a fehér pöttyök.
A csiga teste viszont kicsit vastag anyagból van (művelúr), ami miatt nagyon nehezen sikerült csak kifordítani az apró csápokat. De végül sikerült! :)

Sok képet láttam már ilyen csigákról és rengetegen volt a csigaház illesztésénél körben szalag vagy csipke. Nem igazán tetszett, de most már látom, hogy praktikus okai vannak a dolognak. Nálam legalábbis nem lenne baj, ha sikerülne eltakarni a ráncokat...

Tervben van még a közeljövőre egy apa és egy anya csiga (mondhatnám, hogy Csigapapa és Csigamama ;) ) és persze előbb utóbb Csigatesó is... :)

2009. január 23., péntek

Új Tilda könyv

Ma fedeztem fel az új könyvet a Panduro oldalán. Persze egyelőre csak norvégul jelent meg, de majd csak lesz magyarul is... Az előzetesben megnézhető képek alapján tyűű de klassz. :) A kis vékony derekú angyalka pl. :)
No nem mintha a másik négy könyvet már kipipáltam volna... :D

2009. január 22., csütörtök

Bari mégis...

Tegnap összeszedtem minden maradék energiámat és újult erővel nekifogtam újra a báránynak.
Távolról sem tökéletes, de ezerszer jobb, mint az első próbálkozás. :)
Ha nem ajándékba készült volna még meg is lennék elégedve vele. De ez ajándékba készült... Nagyon ritkán varrok másoknak, aminek az az egyszerű oka van, hogy nem találom még a varrási minőséget olyannak, hogy méltó legyen ajándéknak. De majd csak alakulok most már...

Sajnos a frottírom nem túl puha és nagyon vékony, de kis tulajdonosának remélem ez nem okoz majd gondot. :)

Első ránézésre sokkal sokkal könnyebbnek gondoltam az elkészítését, mint amilyen valójában. Eddig azt gondoltam, hogy a hóember-füzérünket egy barifüzér fogja felváltani, de már nem vagyok ennyire biztos ebben... ;)

Mindenesetre most megint kedvet kaptam a varrogatáshoz. Tervem ezer. ;)

2009. január 20., kedd

Bari

Az idei első varrásocskám egy frottír bárány akart lenni. De nem lett jó. :((

Rá kell jönnöm, hogy az idő előhaladtával egyre jobbak lettek a könyvekben a leírások. Egyre több apró, de nagyon nagyon hasznos ötlettel.
Én pedig most elkövettem azt a hibát, hogy úgy csináltam, mint eddig: Szabásmintát átmásol papírra, majd lépésről lépésre olvasva szab és varr. De! Itt jött a bökkenő. Most ez nem jött be!
Utólag már tudom, hogy milyen trükköt használt volna erre egy újabb könyvben, pl. az angyalnál, amit varrtam vagy a harisnyáknál, de ez első körben nem esett le. Csináltam ahogy írta és pocsék lett az eredmény. :'(
Naná, hogy ajándékba készül. Vagyis készült volna.
Most azt gondolom, hogy elugrok egy boltba és veszek valamit a babának, akinek szántam, aztán majd nyugodt pillanatomban újra kezdem.
Most valahogy nincs kedvem...
no de mindig minden nem sikerülhet... Úgy fest kijöttem a gyakorlatból egy hónap alatt...