2013. május 2., csütörtök

Az első igazi megrendelésem :))

Mikor elkészült a duplafenekű táskám, szinte azonnal volt 4-5 érdeklődő, akik szerettek volna ilyet. Nagyon jól esett, de kicsit meg is ijedtem a feladattól. Eddig csak ajándékba készítettem ezt-azt, arra meg ugye van az a bizonyos mondás az ajándék lóról meg az ő fogáról, így senki nem is reklamált eddig. ;)

Most viszont eljött az első igazi megrendélsem ideje. :)) A 4-5 érdeklődőből egyet ugyanis nem rettentett el az őszinteségem, a munkára szánt időm, az anyagköltséget is reálisnak tartotta, így össze kellett szednem magam, hogy egy izgalmas, új feladatba vágjak bele. Egy ismeretlen ember ízlését eltalálni nagyon nehéz. Még irányelvekkel is. 
Valami rózsaszínes bőr, rózsás kiegészítéssel és egyszínű belsővel azért elég sok változatot rejt magában. Főleg ha csak rózsaszínes lila műbőrt találok.

Végül azonban belevágtam. És ahogy haladtam előre, be kellett látnom, hogy nem csak elmélet, hogy a prototípus elkészítési ideje duplája a többedik darabénak. Végtelenül büszke voltam magamra és az elkészült belső részre. Miliméterre pontosan passzolt minden apró részlet. A horgolás is szép egyenletes lett, felölteni is szépen sikerült a zsebre. Már már tökéletes volt minden. ;)
Elméletileg ezzel a nehezebb, munkásabb rész kész is, hisz a külső az csak egy lesarkított körbevarrás. Még a pánton izgultam, de ahogy lenni szokott, túl szép volt minden ahhoz, hogy igaz legyen.

Ez a műbőr kicsit felsőbb árkategóriájú, mint az enyém és ennek megfelelően vastagabb is. És bár a tűim most remekül bírták, a varrógép egyszerűen nem bírt el a dupla vastagággal. Nem tudta továbbítani az anyagot. Kegyetlenül megizzasztott, kő kemény küzdelem volt, de végül, hosszas csatában csak felülkerekedtem rajta! 

Nagyon izgultam, mikor a képeket elküldtem Áginak és elmondhatatlanul jó érzés volt olvasni a sorait, hogy mennyire tetszik neki, amit lát.

A most következő képek még a télies tavaszban készültek, totál színhibásak sajnos. :(( Bár ez a kép nem túl jó, de most elnézegetve a maradék kis anyagot, talán ez áll színben legközelebb a valósághoz. Egy nagyon szép világos lila műbört tessék elképzelni, enyhe rózsaszínes beütéssel:
színek
A többi kép pedig magáért beszél azt hiszem:
A táska

felülnézet

A belső rész
Remélem Áginak élőben is tetszett (egy rokona vette át, mert nem egy városban lakunk, nem is tudom eljutott e már hozzá)! Viseld egészséggel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése