2010. július 2., péntek

Kulcs-lak

Mikor pár hete újra fejembe vettem, hogy varrni fogok, és újra elkezdtem a régen látogatott blogok közt böngészni, többeknél szemet szúrt egy bizonyos fajta kulcstartó. Rögtön nagyikám kulcstartója jutott eszembe gyerekkoromból. Milyen praktikus! És milyen szép emlék! Rögtön tudtam, hogy nekem is kell. (nem is én lennék...)
De szerettem volna az egy fajta anyag és házikó formánál kicsit extrábbat. Nem kellett sok, hogy eszembe jusson a Tildás parti házikó. Minden részletét azért nem vállalnám be ilyen piciben, pl, a zsalugátereket vagy a nagyon keskeny, hosszú ablakokat, de kicsit alakítva, a ház méretét felezve már kivitelezhetőnek tűnt. Tegnap este elvoltam vele pár órát, de készen lett. ÉS máris imádom. :)

Emlékeim szerint a mamámén volt egy patent alul középen, hogy ne csússzon ki olyan könnyedén a táskában a kulcscsomó. Amiket most láttam, azokon nem volt. Majd használat közben kiderül, hogy szükséges e. Igazán könnyedén pótolható ha szükség lesz rá.

A másik kérdéses pont a bélés volt, hogy vajon, ha olyan bélést csinálok neki, ami eltakarja a varrást a házikó belsejében, azaz olyat, ami nincs a külső részhez rögzítve, az nem fog e mindig szétcsúszni amikor a szalaggal húzom ki-be a kulcsot. Nem tudom. Ez végül ugyanis nem így készült. Van bélés, nem a közbélés látszik ki, de még varrás előtt hajtottam fel oda anyagot, így belül varrásél van. Elszegve. Talán majd egy-egy centit levarrok alul, akkor egyáltalán nem fog kilátszani. Nem tudom mi lenne a tökéletes megoldás. Pontosabban mi lett volna, mert ebből azt hiszem ez az egy készült és nem lesz folytatás. Ő viszont kedvenc lesz, és vigyázni fogok rá, hogy sokáig vigyázhasson a kulcsaimra. :) Viszont az anyag kombináció nagyon tetszik, abból még talán lesz folytatás. :)

3 megjegyzés:

  1. Marha jóóó! Már ha szabad ilyet írni... ;)
    De kár hogy nem készül több ilyen, nekem is nagy álmom, szívesen rendeltem volna egyet! :))

    VálaszTörlés
  2. Słodziutki domek. Pozdrawiam;)))

    VálaszTörlés