2013. április 26., péntek

Kocka mánia

A gyerekeim icipici koruk óta imádnak kockákkal játszani. Egészen piciként még csak a fakocka volt. Ez most Zétény kedvence persze, de mivel van sok extra mintás kockánk is, a lányok is szívesen beszállnak még olykor.
Aztán jött a duplo. Három gyerekkel már félelmetes mennyiség jött össze. Szonja azért kapott sokat, mert újdonság volt és imádta. Léna azért, mert ha már ketten játszanak vele, elkél a mennyiség. Zéti pedig azért, hogy legyen fiús része is a készletnek. Helikopter, traktor...
Aztán úgy egy éve, elérkezett az igazi apró legók korszaka is a Lego Friends megjelenésével.

Eleinte még kordában tudtam tartani a sok kockát, hisz a fakockáknak volt két kisebb dobozuk, a duplonak sok hely kellett, az elfoglalt egy Expedit polcnyi dobozt, a pici legot meg úgyis magasan kellett tárolni, elég volt neki egy méretesebb cipős doboz.

De jött a Karácsony és a lányok megkapták a szívük vágya hatalmas lovardát a Friends sorozatból. És még két (véletlen tök egyforma) házikó készletet a rokonságtól. Így már nem fértünk a cipősdobozban... És Zéti is egyre értelmesebb lett, már nem eszik apró legót. Ki kellett hát találnom valami új helyet. 

Hogy s hogy nem ismét a Pinterest segített rajtam ezzel a linkkel... ;) :)) Persze én nem apróztam el a dolgot, nem patch-workkel dolgoztam, de az ötletet mindenképpen innen szedtem.
Most sikerült végre időt kerítenem az egy méter átmérőjű kör kiszabásához és a ringlik kalapálásához.
Praktikusság 10-ből 10! :)

 Azt hiszem erre mondják, hogy egyszerű és nagyszerű! Csúcs tényleg! A lego 90%-a rajta marad játék közben, a maradék 10%-ot csak rádobálják a gyerekek és összehúzzuk. Ennyi. És még hárman is kényelmesen elférnek rajta/körülötte:
használat közben

Ha már lúd, akkor viszont legyen kövér. A maradék anyagból varrtam egy egyszerű, de igen méretes, erős zsákot a fakockáknak is, így ezek is egy helyen vannak végre, a két elszeparált tárolónak hála pedig épp elférnek egy nagy dobozban együtt anélkül, hogy összekeverednének.

1 megjegyzés:

  1. Ilyen lego-tároló szőnyeget nagymamám látott 25 éve Dániában a legolandben. Hazajött, megvarrta, így nekünk volt ilyen. Tényleg nagyon praktikus. Most a gyerekeknek készített egyet, mert a miénk már eltűnt az idők során. (pedig a legóim megmaradtak) Nálunk csak egy probléma van ezzel: annyi készletük van, hogy ha nem szelektáljuk legalább téma szerint az alkatrészeket, lehetetlen belátható időn belül építeni valamit. Így sajnos a szelektálást nálunk nem úszták meg. :)

    VálaszTörlés