2009. június 11., csütörtök

Kollekció

Sok-sok napnyi keresgélés után, kedden a Boráros terén lévő kreatív boltban kaptam kerek bambusz táskafül karikát. (az utolsó párat szereztem meg! ;) )
Igaz, hogy ennél szebbet is el tudtam volna képzelni, amiket a neten külföldi oldalakon találtam, de mégis sokkal jobban tetszik, mint a végső lehetőségnek szánt műanyag rokona.

A táska varrása tegnap reggel pikk-pakk megvolt, még a fület is sikerült géppel belevarrnom, aminek azért örülök, mert nem csak szebb, de erősebb is lett ezáltal.
Terveztem/tervezek rá egy rózsaszín rózsát is, de semmilyen zöld anyagom nincs itthon a levélhez, így ezt egyelőre elnapoltam.

És hogy mik benne azok a pöttyös cuccok?

Nekem a táska nem táska rekeszek nélkül. Különben a világon semmit nem találok meg benne. A téli táskámba a mobiltartótól a kulcskarabineren át a cipzáras zsebig mindent varrtam és imádom is! Ebbe viszont úgy éreztem, hogy nem illene ennyi belső tartó, főleg amiatt, hogy jó mélyre kinyílik, ráadásul ráncolódik az anyag. De rend kell valahogy!
Így varrtam hozzá illő neszeszert, ami szintén Tildás, és eddig nagyon féltem tőle, mert minden blogon, ahol eddig találkoztam vele, nagyon nehezen elkészíthetőnek írták, különösen a cipzár miatt. Aztán ma délelőtt nagyot nyeltem és nekifogtam, lesz ami lesz. Valószínűleg azért, mert ennyire bonyolult dologra készültem, kellemesen csalódtam. Nem is volt ez olyan vészes! Ami nem lett a legjobb, az a díszítő szalag felvarrása, mert eléggé ráncol, de mivel ez csak kézzel van ráöltve, könnyen lehet, hogy leszedem majd.

Végül a maradék anyagból még a telefonom is kapott egy új, nyárias tokot, hogy a kulcsok közt ne legyen csupa karistolás, de ez csak egy egyszerű tok, semmi Tilda. :) Így lett teljes a kollekcióm. :)

12 megjegyzés:

  1. Ááá, Dóri ez nagyon klassz lett! Mostmár én is nekidurálom magamat, mert mindig csak a nyálamat csorgatom! :D
    Kézitáska vagy elég nagy a karika, hogy vállra vedd?

    VálaszTörlés
  2. A kötős blogokon is a táska a befutó. Az én fejemben is kavarog rengeteg táskavariáció. De már nem vagyok biztos abban, hogy kötni fogom. A könyvben is bejelöltem, mint meg kell csinálni, Téged látva nekidurálom magam, hogy ne pusztuljak bele a sárga irigységben. Graulálok, nagyon mutatós darad.

    VálaszTörlés
  3. Helyes! Helyes! :) Ez a táska tényleg baromi egyszerű ám!

    A karikából volt 3 vagy 4 méret, én a legnagyobbat vettem, ez 20cm átmérőjű és ez kényelmesen vállra vehető. Nekem kellenek a szabad kezeim. :D ;)

    VálaszTörlés
  4. Amanda, nagyon egy időben írtunk. :))
    Hajrá neked is! Nyárra kell egy jó kis pakolós táska mindenkinek! ;) Kíváncsian várom milyen mellett döntsz!

    VálaszTörlés
  5. Mióta elköltöztünk onnan, egy csomó olyan üzlet nyílt arrafelé, amiért most esz a fene. :D
    Asszem nekem marad a webáruház. ;)

    VálaszTörlés
  6. De milyen jó, hogy az van legalább! ;)

    VálaszTörlés
  7. Szia Dori,

    köszi a linket a tildaklub oldalán. Nincs kedved belépni a klubunkba?? Ugy látom tudsz németül meg segithetek is a forditásba!!

    Az alkotásaid és a blogod már régota tetszik!!

    Melanie
    én Vácon nöttem fel és most kint élek Németorsz.-ban

    VálaszTörlés
  8. Szia Melanie!

    Gyanítom, hogy augusztustól pár hónapig elég inaktív tag lennék bármilyen klubban is (akkora várjuk a második lányunkat), de ha utána megint rendeződnek a dolgok itthon és lesz egy kis időm varrogatni, akkor nagyon szívesen. Köszönöm!

    Dóri

    VálaszTörlés
  9. http://katbo.blogspot.com/search/label/t%C3%A1skaf%C3%BCl-karika

    Szia, itt találsz karikákat! Zsuzska

    VálaszTörlés
  10. A bambusz fülű táska szabásmintáját szeretném megkérdezni, hol találom? Köszönöm!

    VálaszTörlés
  11. Szia Higi!

    Ebben a könyvben található: http://www.arena2000.hu/termekek/253.html

    Üdv: Dóri

    VálaszTörlés
  12. Dóri, nagyon szépen köszönöm a segítséged! Nagyon kedves vagy!

    VálaszTörlés