2013. július 12., péntek

Fényképező tok

Már megint a Pinterestnek köszönhetem az ötletet. 
Nagyon megfogott egy kutyusos fényképezőgéptok. 
Több okból is. Egyrészt, mert három objektív van a gépünkhöz és ezek közül csak egy fér bele rendesen a meglévő tokba. Másodszor azért, mert a nem használt objektívet, ha nem is cukin és nem is pontosan passzoló felsőrésszel, de lehet ebben tárolni. Harmadrészt pedig ezért, mert szinte semmi helyet nem foglal, így a nyakban lógó gépen sem akadályoz semmiben. Szóval muszáj volt megcsinálnom.

Nos... a kivitelezés komoly kivetnivalókkal bír... Sajnos. De még csak kettő van kész, talán a harmadikra belejövök. :))
Alapvető gond, hogy nekünk nem egy nagy profi gépünk van, hanem egy kis félprofi kompakt változat, így a vaku nem emelkedik ki, nem igen volt hová varrni a szemeket.

A második gond az volt, hogy a legnagyobb objektívünk túl nagy. Férj szerint Festéktüsszentő Hapci Benő közeli rokona lett a kutyánk és valljuk be őszintén, van ebben némi igazság. Főleg, hogy kékes az alapszíne... ;) De a célnak megfelel!! A gyerekek kutyának nézték, szóval nagy baj nem lehet! 


A következő gond pedig, hogy a pici objektív adta, hogy ő mopsz legyen. Mi más egy nyomi képű, ha van a családban kettő példány is?! ;) Egy mopsz orrához viszont még a pici obi is nagy. :-D Még szerencse, hogy a színei (és a kilógó nyelvecske) ennyire meghatározóak, így nem lehet nem rájönni, hogy ki ő. Még ha kicsit félresikerült is.


Hogy a harmadik kutya milyen lesz, még nem tudom, de hogy várni kell még vele, mert kifogytam a használható fonalakból, az biztos. Hátha megszáll közben az ihlet... És hátha legalább az objektív mérete tökéletes lesz. Majd meglátjuk. Addig még legalább a két félkész projektemet be kellene fejeznem!

Ha valakinek nem lenne Pinterestje és nem is szeretne (pedig micsoda kánaán az annak, aki inspirálódni akar!! ;) ) akkor íme az eredeti ötlet:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése